Iemand verwennen met een Hippefruitmand gevuld met lekker vers fruit is altijd een goed idee. Op deze pagina leest u welke fruitsoorten wij gebruiken bij beschikbaarheid. Hoe je ze moet schoonmaken en wat je er mee kunt doen.

Over onze leverancier
Onze fruitleveranciers zijn direct importeur van ons fruit zodat wij altijd beschikking hebben over het verste en lekkerste fruit. Daarnaast kopen wij in bij een, in Nederlands fruitgespecialiseerde groothandel. Wat er van Hollandse bodem beschikbaar is en geschikt voor in de Hippe fruitmand gebruiken wij uiteraard.

Onze leveranciers werken vaak direct samen met lokale telers. Door deze werkwijze ontvangen zij een eerlijke prijs voor hun producten. Door onze werkwijze hoeven wij minder handelingen te verrichten, beperken we onze gereden kilometers en de uitstoot van Co2.

Ananas Ananas

De ananas is een heerlijk zoete Tropische vrucht die u het gehele jaar door aantreft in veel van onze grotere Hippefruitmanden.

Een rijpe ananas ruikt en smaakt heerlijk zoeten zitten vol Vitamine, vezels en mineralen als:

  • Vitamine C
  • Calcium
  • Natrium
  • Magnesium
  • Ijzer
  • Zink
  • Fosfor
  • Kalium
  • Vitamine B

Schoonmaken

Snij de boven en onderkant van de ananas. Snij de ananas in de lengte zodat er 4 kwarten ontstaan, verwijder overal de harde kern in het midden en snij het vruchtvlees los langst de schil.
Maak er daarna blokjes van.

Heerlijk om zo te eten maar kan ook uitstekend door bijvoorbeeld Yoghurt of kwark.

Mango

De mango is een heerlijk zoete Tropische vrucht die zijn oorsprong vindt in het oosten van Azië.  Bijna het gehele jaar door kunnen wij de mango gebruiken in  veel van onze grotere Hippefruitmanden.

Er zijn meer dan duizend soorten mango’s. En deze verschillen allemaal in smaak, afmeting, kleur en soort vruchtvlees (van vezelig tot heerlijk zacht).

Het vruchtvlees van een rijpe Mango is zacht, sappig en oranje.

Bovendien zit de mango vol met gezonde Vitamine’s , vezels en mineralen als:

Mango

  • Vitamine B, C en E
  • Calcium
  • Natrium
  • Magnesium
  • Ijzer
  • Zink
  • Fosfor
  • Kalium
  • Foliumzuur
  • Selenium

Schoonmaken

Snij de mango op ca1,5 cm van het midden door aan beide zijdes. (zo gaat u in 99 % van de gevallen langst de schil) Snij het vruchtvlees in blokjes klap de schil van buiten naar binnen. Snij daarna langst de schil om de blokjes los te maken. De mango is heerlijk om zo te eten maar maak er op een eenvoudige wijze een heerlijke smoothie mee. Gebruik hiet voor 1 mango, Yoghurt en een beetje kaneel.

 

mango gesneden Hippefruitmand

De druif is één van de meest populaire fruitsoorten. Je hebt Witte, Rode en blauwe druiven met en zonder pit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er honderden rassen zijn.

Doordat de druif in verschillende gebieden groeit is deze het gehele jaar verkrijgbaar. In europa is Italië het grootste productieland.

druiven Hippefruitmand

Het allerliefst gebruiken wij de Hollandse Jonagold handappel in onze Hippefruitmanden. De hollandse Jonagold is praktisch een heel jaar beschikbaar.

Jonagold appelen zijn erg gezond. Ze bevatten volop vitamines en vezels.

Ook de schil van de appel bevat vezels , zelfs meer dan het vruchtvlees.

Het is dan ook goed om jou appel te wassen en met schil en al op te eten.

Jonagold

Jonagold

Wij werken hard aan de invulling van deze pagina

Wij werken hard aan de invulling van deze pagina

Wij werken hard aan de invulling van deze pagina

Wij werken hard aan de invulling van deze pagina

Paraguayo:

Wordt ook wel wilde perzik of platte perzik genoemd.

De paraguayo komt oorspronkelijk uit paraguay. Ontdekkingsreizigers uit Spanje en Portugal hebben deze vrucht ontdekt en meegenomen naar Europa.

Hippefruitmand vrucht

paraguayo

De paraguayo verkrijgbaar van eind mei tot en augustus.

In deze periode kun je hem dan ook aantreffen in de Hippefruitmand.

De paraguayo heeft een zachte (perzik) huid, stevig, heerlijk zoet, vruchtvlees.

De paraguayo is rijk aan Vitamine C, E en Kalium

De Paraguayo is een vrucht die heerlijk uit de hand te eten is.

Galia meloen

De galiameloen is rond, lichtgeribde meloen met een gele schil en heeft een heerlijk zoete smaak met een fijn aroma.

Galia meloen Hippe fruitmandHeerlijk om zo te eten maar past ook goed in een fruitsalade of als voor gerecht met rauwe ham.

Galia meloenen zijn een heel jaar verkrijgbaar en komen uit: Spanje (zomer), Israël, Brazilië en Honduras.

Galiameloen is een goede bron van vitamine C.

Voedingswaarde per schijf ca.120 gram

  • Energie         32kcal,
  • Vet 0 Gr.
  • Koolhydraten         7,2g
  • (waarvan suikers) 7,2g
  • Vezels           0,5g
  • Eiwit              0,6      g
  • Zout              0,05   g
  • Bron : voedingscentrum

 

Schoonmaken

Snijd de galiameloen door en verwijder de pitten. Je kunt de meloen daarna schillen of in plakjes snijden en vanuit de schil opeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *